8 September 2014

Min Historia, Mina egna tankar, Mylove / Permalink / 3
Nilo  vår fina son kom en helt underbar Måndag!
Allt började på natten till den 8 septermber. Då fick jag lite känningar i magen, men inte så att jag tänkte att nu är han påväg ut. Jag somna om och vakna klockan 7 för jag hade ett barnmorske besök inbokat klockan 8 på morgonen. Påväg in till malmö där min underbara barnmorska jobbar  känner jag lite tryck neråt, men fortfarande inte så att jag tänker att det är snart är dax.
Väl inne hos barnmorskan så gör vi alla dem vanliga kontroller och allt ser bra ut och jag frågar henne om det snart var dax i med att jag haft lite tryck neråt.
"Hon skrattar och säger du kommer nog ha en trevlig eftermiddag"  Hon ger mig lite tips på att äta mycket och vila så mycket jag kan för snart kan det vara dax.
Jag åker hem och då fortsätter trycket kännas samt börjar det kännas som jag har mensvärk.
Kommer hem då la jag mig i sängen och ringde min sambo och sa att jag inte trodde det var dax men att han borde ha telefonen nära sig hela tiden om det skulle hända något.
Vid lunch tiden ringer jag hem han för bb-väskan var ej färdig packad och inget var helt förberett inför en förlossning. Han kommer hem och vi lagar pasta med prinskorvar "mums", sedan åker han iväg och handlar redbull,coca cola och massor av godis. Medan han är borta passar jag på att städa hela lägenheten och packa bb-väskan och då börjar det kännas men jag tyckte inte att det var så hemskt som alla andra har sagt att det ska var. Detta gjorde mig osäker på om jag skulle åka in. Men tiden gick och jag insåg att det var ju värkar som jag hade haha.. Vi ringde sedan min kära svärmor och hon åkte ifrån sitt jobb och hämta upp oss för att sedan köra oss in till bb i lund.
Vi blev så bra omhändertagna på bb, dock kolla jag och min sambo på varandra när en ung tjej skrev in oss och följde oss in på förlossningsrummet. Vi trodde hon skulle förlösa mig, och det gjorde mig nervös! Och det där med att döma är inte jag egentligen men i den situationen gjorde jag "FY PÅ MIG". Hon var super snäll och söt men det var ju inte hon som skulle vara med under kvällen.
Dem sa att jag var öppen två centimeter när jag kom in och var nära på att skicka hem mig igen, men envis var jag och jag hoppa in i duchen ca 30 minuter senare kollar dem igen och då var jag fullt öppen!
Barnmorskerna sa att detta skulle ta många timmar i med att man var först förderska men det stämmer ju inte alltid och det vet vi alla...
Min lille prins hade precis fixerat sig den 8:e, tur var det säger jag nu.
Under förlossningen fick jag lite lustgas men jag gilla inte det och det är ju en smaksak.
 
Han kom ut ca 3 timmar " 19,57" efter det vi var inskrivna, och jag tyckte att sista krysvärken var värst! Min förlossning i det stora hela var en lätt match!
Han var kry och frisk när han kom till världen och han låg och smila i 4 timmar efter förlossningen och han tog bröstet direkt. Lyckligast i världen kände jag mig igen för jag hade stressat upp mig angående ammningen "ska det funka eller kommer jag få ge ersättning?".
En rolig sak vi prata om innan vi gick och la oss på natten var att alla hade sagt till oss ha mer mycket att äta det behövs verkligen under en förlossning... Vi hann inte äta något och det ända vi ville ha när vi kom till vårt rum var iskallt vatten och det hade vi ju inte med oss... Så alla som ska föda ta med mycket vatten, för sjukhusvatten smakar skit efter en förlossning!
Dagen därpå åkte vi hem och väl hemma kände jag mig hel. Äntligen fick jag ha mig egen lilla familj under ett och samma tak!

 Mer om min graviditet och livet efter förlossningen kommer =)!
 
Xoxo
 
 
 
Till top